sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Viikot 20 - 21 Seinien ladontaa ja ensimmäinen seinävalu

Edellisen parin viikon aikana ulko- ja kantavat väliseinät ovat nousseet noin kahteen metriin ja työt ovat siirtyneet telineille. Viikko 20 meni siis lähinnä seinien ladonnan ja sähkörasioiden ja putkitusten parissa. Pientä haastetta putkitusten kanssa aiheuttaa se että päätimme vielä harkita jos ainakin osa katkaisijoista vaihdettaisiin eri tyyppisiksi ja KNX-väylään kytkettäviksi. Tässä vaihtoehdossa putkitus menee ketjussa katkaisijalta katkaisijalle vaatien kaksi putkea kun nykyisissä suunnitelmissa taas jokainen katkaisija johdotetaan erikseen keskukselle jolloin yksi putki riittää. Myös osaan KNX toimilaitteista kuuluu jo valmiina termostaatti ja tällöin erillistä valokatkaisijoiden yläpuolelle tulevaa termostaattia ei tarvitta mutta kytkin olisi suositeltavaa asentaa tällöin ylemmäs kuin normaali valokatkaisija. Parempi kuitenkin että rasioita ja putkia on liikaa kun liian vähän...

Viikon 21 alussa työt siirtyivät telineille ja myös viimeinen kivikuorma Lammilta toimitettiin tontille. Keskiviikko iltapäivästä vuorossa seinävalu. Seiniä täytyy kastella ennen valua, jotta betoni ei kuivu liaan nopeasti, ja valun jälkeen seinät myös pestään isoimmista betoni roiskeista. Koska tontille ei tule vielä vettä niin hommasimme tätä varten IBC-kontin ja pumpun sekä 70 m letkua joka ylettyy lähinaapuriin. Perjantaina Talman energiaporaus kävivä poraamassa lämpökaivon ja nosturi nosti lähes kaikki loput harkkolavat talon sisään ja piha saatiin vapaaksi etupuolen täyttöjä varten.

14.5.2014 10 kerrosta ulkoseinää ladottu

19.5.2014 Telineiden pystytystä

21.5.2014 Valu käynnissä

23.5.2014 Lämpökaivon poraus alku metreillä 

24.5.2014 Harkkolavat nostettu ylös telineille

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Viikko 19 - Seinät lähtevät nousemaan

Viikolla 19 maanantaina pidettiin ontelolaattojen saumavalu. Alkuviikosta maanrakennusurakoitsija kävi myös tekemässä talon seinän vierustan täyttöjä niiltä osin mitä pystyttiin tekemään. Tiistaina tontille tuli toinen kivikuorma ja torstaina valun kuivettua riittävästi suurin osa harkkolavoista nostettiin ontelolaattojen päälle, joka nopeuttaa ladontaa huomattavasti kun kivet ovat lähellä. Loppuviikkon mennessä ladottuna oli 3 harkko kerrosta pitkää taka seinää lukuunottamatta. Viikonloppuna vuorossa oli vielä viimeisten alapohjan eristeiden asennusta ja työmaan siivousta.

5.5.2014 Ontelolaattojen saumavalu ja ulkopuolisia täyttöjä

6.5.2014 Lisää ulkopuolisia täyttöjä

8.5.2014 Seinäharkkojen ladontaa

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Viikko 18 - Perustukset valmiit ja ontelolaatat paikallaan

Viikon alkupuolella perustuksen teko jatkui harkkojen ladonnalla ja radoituksen parissa ja  keskiviikko iltapäivää vietettiin perustusten harkkovalun merkeissä. Valu meni muuten hyvin mutta tontin kantavuuden kanssa tuli pieniä ongelmia ja jouduimme lainaamaan hieman naapurin pihaa. Perjantaina vapun jälkeen vuorossa oli ontelolaattojen toimitus ja viikonloppuna päästiin asentamaan alapohjan eristeitä. Noin 400 reikää Hiltillä alkaa hieman jo tuntumaan käsissä :)
29.4.2014 Perustusten harkot ladottu

1.5.2014 Harkkovalu valmis

2.5.2014 Ontelolaattojen nosto käynnissä
3.5.2014 Alapohjan eristystä