sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Viikko 42 - tasoite työt aloitettu

Yläpohjan eristyksen jälkeen viikolla 38 aloitettiin katon kipsilevyjen asennus. Myös Diileri kävi asentamassa maalämpöpumpun ja lattialämmitys saatiin päälle. Pari viikkoa tämän jälkeen viikolla 40. seinistä mitattu kosteus oli enää vain 70 % ja tasoitetyöt voitaisiin aloittaa. Tasoite porukan aikataulu kuitenkin salli aloituksen vasta viikolla 42.

Muita raksan tapahtumia ovat olleet MH:n ja KPH/VH:n välisen seinän rakennus, joka tehtiin kipsilevyistä seinänsisäisten liukuovien johdosta. VH liukuoven suunnitelmat menivät myös hieman uusiksi ja oviaukko siirrettiin nurkasta keskemmälle seinää, koska muuten se olisi jäänyt MH:n oven taakse. Tähän ei kuitenkaan löytynyt riittävän kapeaa 2-lehtistä molempiin suuntiin aukeavaa liukuovipakettia, joten ostimme  2 samanlaista ovilehteä kuin viereisessä KPH liukuovipaketissakin, yläkiskon ja rullaston rautakaupasta. Lisäksi vaadittiin, rälläkkä, väliseinä metallirankaa, rautaa karmien vahvikkeeksi ja soitto hitsarille.

KPH:n ja PH:n kevytbetoni suihkuseinät muurattiin loppuun kun piiloasennus suihkut saapuivat. Itse suihkuja tässä vaiheessa ei vielä tarvita mutta seinän sisään jäävien asennsukoteloiden upotukset oli helpompi tehdä jo tässä vaiheessa oikealla kotelomallilla. Piiloasennus suihkuissa päädyimme Oraksen Cupistaan. Tämä oli ratkaisuna selkeästi edullisin koska piiloasennusosa on jo valmiiksi koteloitu ja muiden valmistajien kanssa vaadittavaa noin kolmensadan euron Joramark erillistä asennuskoteloa ei tarvita

Myös terassien teko ja räystäiden on maalaus on aloitettu. Pienenä haasteena maalauksessa on ruskea väri ja umpilaudoituksen kapeat valkoiset raot joihin ei pensselillä maalia saanut. Ratkaisuna tähän ostimme edullisen maaliruiskun jolla maalia saa paremmin rakoihin mutta toisaalta maalaus on melkohidasta. Jälkiviisaana voi todeta että helpointa olisi ollut maalata räystälaudat ensimmäisen kerran jo maassa ennen asennusta... Terassimateriaalissa päädyimme perinteisiin ruskeaan painekyllästettyyn. Alussa ajatuksena oli tehdä terassit komposiitista mutta erityisesti edullisempien komposiitin reunojen  kestävyys pääsisäänkäynnin portaissa arvelutti ja käänsi valinnan painekyllästettyyn.

19.9.2014 kipsilevyjä kattoon
15.9.2014 Maalämpöpumpun asennus käynnissä



4.10.2014 Räystäiden maalausta
13.10.2014 Väliseinä rungon tekoa
13.10.2014 Suihkuseinää
16.10.2014 Terassin runkoa
18.10.2014 Väliseinät ummessa
18.10.2014 Kotitekoinen seinänsisäinen liukuovirunko
18.10.2014 Sisäseinien tasoitus aloitettu